🇸🇮 Le enkrat v življenju, Jill Shalvis

"Prosim, reci mi, da sem se odločil za srečni konec..."

 

 

Knjiga: Le enkrat v življenju

Avtorica: Jill Shalvis

Serija: Lucky Harbor, 9. knjiga

 

Knjige Jill Shalvis so mi pri srcu, saj so lušne, hitro berljive in nekomplicirane. Večinoma! Pa vedno obujaš spomine na prejšnje glavne junake, saj se gre za majhno mestece, kjer vsi vse vedo in so tudi junaki povezani med seboj. Tokrat spremljamo zgodbo Bena, ki se vrne v domači kraj po petih letih, odkar je umrla njegova žena in zgodbo Aubrey, ki želi prenoviti knjigarno- a v mestu velja za lovilko moških in jo vsi gledajo kot neko odpadnico. 

 

"Nič ni narobe s tem, da se zanašam sama nase. "

O ZGODBI: 

Po boleči izgubi skuša Ben McDaniel ubežati žalosti prek dela na nevarnih območjih, ki jih je opustošila vojna – v Afriki in na Bližnjem vzhodu. Zdaj se je vrnil v domači kraj, kjer se je znašel iz oči v oči z Aubrey Wellington, prekleto seski žensko, ki pa prinaša težave z velikim T. Družina in prijatelji vztrajajo, da ona ni tista, ki mu lahko zaceli rane, toda Aubrey v njem zaneti močno željo, ki mu da upanje v prihodnost.

Odločena, da bo popravila svoje napake, se Aubrey na vso moč trudi, da bi se oddolžila ljudem, ki jim je storila krivico, toda najtežji izziv njenemu načrtu je seksi, plečati Ben – čeprav se njemu še sanja ne, kaj je storila. Lahko ta nepričakovani par premaga vse ovire in si pridobi naklonjenost mesteca Lucky Harbor?
 

 _________________________

"Včasih moraš narediti tisto, kar je težko in ne tistega, kar je preprosto."

 

Aubrey se odloči pripraviti seznam ljudi, ki jih je kdaj prizadela in se jim opravičiti. Pri tem ji pomaga tudi Ben, saj jo vozi naokoli, saj ga zanima, kaj mu prikriva. Ne ve, da je na seznamu tudi Ben sam, ki ji pomaga tudi pri prenovi knjigarne. Oba čutita veliko privlačnost in naklonjenost, Aubrey pa se izogiba soočenja z njim, saj se ga boji izgubiti. Strinjala sta se, da se ne bosta zapletala v razmerje, ampak imela samo strast. Kmalu pa spoznata, da nedolžni poljubi vodijo v poglobitev odnosa- a si nočeta priznati, kaj zares čutita. Nato se Aubrey zaradi slabe vesti le odloči priznati, kaj je naredila njegovi ženi v preteklosti. Da ne izdam preveč, zgodba se zaplete... 

Avtorica je lepo vodila celotno zgodbo skozi knjigo, vključevala znane like iz prejšnjih zgodb, dodala nove in poskrbela za razgibano dogajanje. Čez knjigo nas tudi pušča v skrivnostnem ugibanju, kaj je takega Aubrey naredila... Zaključek pa je všečen in zadovoljiv.

 
"Morala je narediti pravo stvar, kajti le če je sprejela, kakšna oseba je nekoč bila, je lahko postala oseba, kakršna je zdaj želela biti." 

 
MNENJE: 
Od prve strani me je knjiga pritegnila, brala sem jo skoraj brez predaha, po dolgem času sem knjigo prebrala v enem dnevu. Zgodba je bila zanimiva, všečna in skrivnostna- veš čas pri sebi študiraš, kaj se bo zgodilo naprej... Junaka nista značilna, oba sta neke vrste odpadnika, ki se hočeta zaščititi pred svetom in sta ponosna, odklanjata pomoč drugih... Med zgodbo se začneta odpirati meščanom, začneta sprejemati pomoč in podporo drugih. Tudi stranski liki so všečni in prijetni, kljub velikemu številu drugih likov, se zgodba ne izgubi. 

"Vedel je, da jo je Ben ljubil. Zares ljubil. Na način, kot ljubiš le enkrat v življenju, za večno."


"Sedaj se je zavedal resnice- dejansko si je želel biti samo z njo." 




 

OCENA:  

5 ⭐⭐⭐⭐⭐


Ni komentarjev:

Objavite komentar

🇸🇮 Drobni tisk

  "Če je tak občutek biti ob osebi, ki je čisto sonce, bom z veseljem sprejel opeklino."   Naslov: Drobni tisk Avtorica: Lauren As...