🇸🇮 Ena noč z vojvodo, Jodi Ellen Malpas

 

 

"Imel je moje srce in na smrt me je bilo strah, da ga nikoli več ne bom dobila nazaj."

Knjiga: Ena noč z vojvodo

Avtorica: Jodi Ellen Malpas


Tole knjigo sem imela na TBR seznamu odkar je lani avtorica sporočila, da se bo preizkusila v pisanju zgodovinske romance. Malce sem bila sicer v pričakovanju, kako se bo zgodba razvijala, saj je JEM znala po vročih scenah v svojih knjigah, kar pa v zgodovinskih romancah ni najlepše izvedljivo. 
 

A najprej o zgodbi: 

Eliza Melrose ni dama. Z družino, ki je po zaslugi očetovega časopisa nedavno obogatela, se je pred kratkim preselila v London, kjer jo nameravajo predstaviti tamkajšnji visoki družbi. Življenje se ji je čez noč obrnilo na glavo in iz mirnega, čeprav skromnega podeželskega življenja je bila iztrgana ter vržena v svet, ki ni bil njen. V okolje, ki jo s svojimi pravili, sodbami in togostjo duši. In vsekakor ni dama!

Pri svojih rosnih devetnajstih letih se mora naenkrat soočiti z dejstvom, da pri izbiri moža sploh ne bo imela nobene besede, saj je obljubljena sinu očetovega poslovnega partnerja, vojvode Cornwalskega. In Frederick Lymington je prav obupno dolgočasen. Kako naj Eliza umiri svoj pustolovski in raziskovalni duh ter se sprijazni s pokornim življenjem dame, ki jo neizogibno čaka?
Kmalu spozna še najmlajšega sina pokojnega vojvode Chesterskega, osramočenega plemiča Johnnyja Wintersa, čigar vrnitev v London je ovita v tančico skrivnosti. Nič ni, kot se zdi na prvi pogled, in Eliza se znajde v vrtincu spletk, poželenja in trmastega upiranja usodi, ki so jo zanjo spisali drugi. Le kako se lahko upre neustavljivemu magnetizmu karizmatičnega plemiča, izpolni pričakovanja svoje družine in se poroči s Frederickom, pri tem pa ohrani samo sebe? Na kocki je več kot le njena čast. Ali bo pripravljena le za eno noč z vojvodo tvegati prav vse?

 

 MNENJE: 
 
Všeč mi je, ker imamo značilno JEM junakinjo- močno osebnost, ki ni odvisna od moškega, sama zna poskrbeti zase. Ampak tokrat imamo junakinjo v zgodovinski romanci, kjer je pač moški svet glavni, zato se mora ukloniti svetu, še vedno piše novinarske članke, a se podpisuje pod bratovim imenom. 
Junakinja je namreč novinarka, ki rada piše verodostojne članke, ki temeljijo na resnici. A ima občutek, da se oče tega načela ne drži več, saj mu je kar naenkrat pomembnejši ugled kot pa resnica. 
Njegov družabnik je Elizi sumljiv, še posebej, ker hoče, da se sin poroči z njo- a kaj, ko ona noče poroke- a nihče je ne posluša. Tako se sprehaja s "potencialnim" ženinom po parku, se udeležuje plesa, a skrivaj pogleduje za skrivnostnim vojvodom, ki se je vrnil v London po letu dni- vsi ga obtožujejo požiga doma in svoje družine. Eliza se odloči, da bo raziskala, kaj se je res zgodilo- kmalu pa se začnejo nočna srečanja med njima dvema, odstiranje pravega obraza in zaupanje drug drugemu. 
A Eliza je s strani tekmice hitro posvarjena- vojvodi ženski nameni samo eno noč- naj ne pričakuje preveč od njega... 

Zgodba je razgibana, zanimiva, bralca pritegne k branju, všeč mi je, da se kemija zgodi počasi in ni prenagljena glede spolnosti, saj tudi upošteva pravila obnašanja tistega časa (par ne sme biti sam v sobi, držanje za roko je skoraj škandalozno brez rokavic, dama ne sme biti pomanjkljivo oblečena...)

Menim, da je avtorica odlično opravila delo in se že veselim njenih nadaljnjih poskusov v tej seriji, saj je tudi ostale člane družine priljubila bralcu (brat in sestra). 

"Vedno je bila samo ena noč, ampak s tabo... Eliza, s teboj tudi večnost ne bo dovolj."


Ocena: 4.5 ⭐⭐⭐⭐✯

 
  
 

Ni komentarjev:

Objavite komentar

🇸🇮 Drobni tisk

  "Če je tak občutek biti ob osebi, ki je čisto sonce, bom z veseljem sprejel opeklino."   Naslov: Drobni tisk Avtorica: Lauren As...